Informatie

Laghmouchi Law adviseert particulieren, ANBI’s, het MKB en multinationale ondernemingen. In de gevallen waar dat nodig is procedeert Laghmouchi Law al een aantal jaren met succes, zelfs tot aan de Hoge Raad.

Laghmouchi Law adviseert ondernemers bij vragen en potentiële geschillen over belastingaanslagen en overige fiscale beschikkingen, onderzoeken van de FIOD en overige inspecties, contracten, invorderings- en incassotrajecten, fusies en overnames of overige transacties. Laghmouchi Law adviseert niet alleen ondernemers maar ook algemeen nut beogende instellingen en particulieren. Indien nodig staat Laghmouchi Law ondernemers, ANBI’s en bestuurders met raad en daad bij in fiscale, bestuursrechtelijke, contractuele en ondernemingsgerelateerde procedures. Met onze expertise op het vlak van onder meer het belastingrecht kunnen wij u, eventueel samen met onze partners, uitstekend bijstaan tijdens een FIOD-onderzoek en/ of fiscale strafvervolging.

Met Laghmouchi Law aan uw zijde kunt u zich volledig op uw kernactiviteiten richten.

Rechtsgebieden

Fiscaal (proces-/ straf-/ invorderings-)recht

Bestuurs(proces-)recht

Civiel & ondernemingsrecht

Samad Laghmouchi

Advocaat / Attorney at Law

Samad Laghmouchi studeerde Economisch publiek- en bedrijfsrecht en Fiscaal recht aan de Universiteit Utrecht. Na het afronden van zijn studie werkte hij als internationale belastingadviseur bij Deloitte en docent (internationaal) fiscaal recht bij de Universiteit Leiden. Vervolgens werkte hij na afronding van een MBA aan de Universiteit van Amsterdam Business School (specialisatie corporate social responsibility) enkele jaren als advocaat bij Norton Rose LLP en als internationale belastingadviseur bij EY Kuwait. Hij is advocaat en is daarnaast actief als freelance docent, auteur van fiscale artikelen en commentaren.

Najat Idrissi

Advocaat / Attorney at Law (partner)

Na zes jaar werkzaam te zijn geweest als btw-specialist, is Najat in 2017 gestart als fiscaal advocaat waarbij de nadruk ligt op de indirecte belastingen. Najat is een van de weinige advocaten die zich heeft gespecialiseerd in de indirecte belastingen (btw, douane en accijns). Per 1 oktober 2020 maakt Najat onderdeel uit van Laghmouchi Law.
Najat onderscheidt zich van andere advocaten door naast kennis van het formele recht en procesrecht ook haar kennis van het materiële recht in te zetten. Die combinatie verhoogt de kans op het behalen van het meest optimale resultaat voor de cliënt.
Zij wordt vaak gevraagd om de btw-positie van organisaties in kaart te brengen. Als blijkt dat in het verleden (abusievelijk) onjuist is gehandeld, kan dit nadelige gevolgen met zich brengen. Najat begeleidt deze organisaties bij het inkeren en het goed neerzetten van de btw-positie.
Naast haar advocatuurlijke werkzaamheden geeft zij college en promoveert zij aan de Erasmus Universiteit onder de werktitel btw en goede doelen. Daarnaast is zij een veel gevraagd auteur op het gebied van de BTW en spreker tijdens bijeenkomsten of congressen. Tevens is zij verbonden als redactiemedewerker btw bij FiscaalTotaal.

Omidah Foruz

Omidah Foruz

Office manager/ juridisch adviseur

Thema’s

Boekenonderzoeken, aanslagen, fiscale & bestuurlijke boetes

Faillissementen, beslag & executie, invorderingen & incasso’s

Bestuurders- & beroepsaansprakelijkheid