Skip to main content

Fiscaal Strafrecht

Bent u opzoek naar een Fiscaal Strafrecht Advocaat in Utrecht?

Advocatenkantoor Fiscaal Strafrecht

Een goed advocatenkantoor Fiscaal Strafrecht heb je nodig, indien je wordt beschuldigd van ernstige problemen met de fiscus. Strafrechtelijke vervolging zal kunnen ontstaan, indien je herhaaldelijk en opzettelijk niet voldoet aan de aan de fiscale verplichtingen. Een dergelijke vervolging is een van de laatste strohalmen die het fiscale strafrecht gebruikt om te zorgen dat je toch voldoet aan de fiscale
verplichtingen.

Wanneer je problemen krijgt met de belastingdienst zal men dat eerst op bestuursrechtelijk niveau willen afhandelen. Je krijgt van de belastingdienst een bestuurlijke boete, indien je geen aangifte gedaan hebt. Je krijgt, voordat je een boete krijgt, eerst nog een aanmaning waarbij er op aangedrongen wordt om de aangifte in te dienen. Wanneer je dit niet beantwoordt zal je in eerste instantie een boete krijgen.

Strafrechtelijke vervolging

De belastingdienst zal pas overgaan tot een strafrechtelijke vervolging wanneer je je meermalen opzettelijk niet houdt aan je fiscale verplichtingen. Dat zal het geval kunnen zijn wanneer je opzettelijk inkomsten op een frauduleuze manier tegenover de belastingdienst verzwijgt. Wanneer er fraudeonderzoeken plaatsvinden, zal je te maken krijgen met de FIOD, de Fiscale inlichtingen en opsporingsdienst.

Een fiscale strafbeschikking

Wanneer je een strafbaar feit pleegt, legt de belastingdienst je daarvoor een straf op. In de meeste gevallen moet je dan een geldboete betalen. Een strafrechtelijke vervolging zal niet altijd leiden tot een zaak waarbij een strafrechter de zaak zal afhandelen. Wanneer men je woning wilt doorzoeken zal daarvoor toestemming nodig zijn van een rechter-commissaris.

Neem contact op
Bel direct: 030 291 9920

Fiscaal advocatenkantoor

Omdat onze belastingwetten (het fiscaal strafrecht) behoorlijk ingewikkeld zijn, bestaat bij een geschil de mogelijkheid gebruik te maken van een fiscaal advocatenkantoor. Bij een vermeende belastingfraude is het daarom van groot belang dat je gebruik kunt maken van een gespecialiseerd fiscaal advocatenkantoor dat alles weet van fiscaal strafrecht. De belastingdienst of Uitvoeringsinstanties zal eerst de geschillen die er zijn ontstaan zelf trachten op te lossen. Lukt dit niet dan zal het geschil worden uitgeprocedeerd voor de belastingdienst van de Gerechtshoven of de sectoren Bestuurrecht van de Rechtbank.

Bij een dergelijk geval is het zeer belangrijk dat je gebruik kunt maken van een fiscaal advocaat. Hij weet precies wat je kunt en mag doen. Hij zal je daarbij met raad en daad bijstaan. Een advocaat is nooit goedkoop, maar een goede advocaat zal je altijd geld op kunnen leveren of besparen.

Contact.

Ons kantoor is op veel manieren te bereiken. Telefonisch contact opnemen – via 030 291 99 20 – is de snelste manier. U kunt uiteraard ook gebruik maken van ons contactformulier.

Laghmouchi Law

Adres: Niasstraat 1, 3531WR, Utrecht
Telefoon: 030 291 99 20
Email: info@laghmouchilaw.nl